2023. január 29. Vasárnap - Adél napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK


Kolon kupa hetedszer
2014-06-14
Az izsáki Tészta Majális nívós és sok száz embert megmozgató társrendezvénye a Kolon Kupa, amelyet idén már hetedik alkalommal rendeztek meg, s a szervezők: Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálata és a Tegyünk Izsákért Egyesület harmadik alkalommal vették ki a részüket a majálist szervező munkából is.
Évadnyitó a Kecelringen
2014-06-03
Május 11-én felbőgtek a motorok a Kecelringen a Duna-kupa első futamán. Az évadnyitó autocross - roncsderbi futamon talán az elmúlt évek egyik legnépszerűbb rajtját indították, hiszen 24 autó állt a startvonalhoz, annak ellenére, hogy a kecelivel egy időben Dömsödön is szerveztek roncsderbit.
Kiskőrösi Rétesfesztivál – tót uraméknál is a kevesebb néha több
2014-05-19
A 2014-es Országos Rétesfesztivál Kiskőrösön egy emlékezetes év marad a fesztivál és persze a város életében, hiszen végre elkezdődött a várost működtető elit megszervezése a városi rendezvény keretén belül. Ráadásul a résztvevők szemmel láthatóan aktivizálták is magukat, így az elmúlt évek legszínvonalasabb gasztronómia hétvégéje jöhetett létre Kiskőrösön, ami sok minden előszele lehet a tót kisvárosban!
Nemcsák Károly lesz az idei zászlószarándok
2014-03-31
Nagy érdeklődés mellett tartották meg március 28-án Kalocsán a IV. Magyar Zarándokút Konferenciát, ahol tartalmas és értékes előadások gazdagították az egész napos programot. A szervezők nagyszerűen ötvözték a Magyar Zarándokút dél-alföldi szakasza fejlesztési projektjének egyes elemeit, az idei nyitó zarándoklat terveivel, illetve a „Kalocsa szíve” program, valamint a főszékesegyház felújításának témakörével. Az eseményhez illesztve egy filmelőzetest láthattak a jelenlévők a zarándokútról, mely
Omega Oratórium koncert Kiskőrösön!
2014-03-31
Április 12-én, a virágvasárnap szombatján 20 órakor az Omega együttes Oratórium című produkciója hangzik el Kiskőrösön, az evangélikus templomban. Ezen a koncerten a vokált a kiskőrösi Gospel Sasok Énekegyüttes adja.
Borverseny Akasztón tizenhatodszor
2014-03-02
Az idén 16. alkalommal megrendezett akasztói borversenyre minden eddiginél több bort neveztek. A négy bíráló bizottság számos arany-, ezüst- és bronz minősítés mellett különdíjakkal is jutalmazta a borászokat, az Akasztó zászlósbora címet idén Teknyős Károly nedűje érdemelte ki. A versenyről részleteket a Miújság márciusi számában olvashatnak.
Telt ház A helység kalapácsán
2014-01-03
A kiskőrösi Szilveszter Társulat óriási sikerrel mutatta be Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét, mely a rendező átdolgozásának eredményeképpen a "betyárvilág a javábul" alcímet is megkapta.
Újborokat mustráltak Márton napján
2013-11-30
Idén is sok ígéretes és szép mintát neveztek a már hosszú évek óta hagyományos Márton-napi újbormustrára, melynek ebben az évben is a Mediterrán Pincészet adott helyet november 9-én.
Szent Imrés találkozó – Lakitelken
2013-11-06
Idén, Szent Imre herceg szenté avatásának 930. évfordulóján Lakiteleken gyűltek össze azon települések képviselői, akik nevükben emlékeznek Szent Imrére, hogy beszámoljanak az elmúlt évek történéseiről.
Kerékpárút szeli át Izsákot
2013-10-31
Nyolc és fél kilométer kerékpárutat adtak át Izsákon a Sárfehér Napok keretében. A város belterületén húzódó új beruházás biztonságosabbá teszi a kerékpáros közlekedést a kecskeméti úton, és a Kis-Izsák felőli városrészen.
Németországi arany Szentpéteriék Rajnai Rizlingjének
2013-10-29
Aranyérmet kapott a Szentpéteri Borpince kései szüretelésű Rajnai rizling bora a Neustadtban szeptember végén megrendezett Mundus Vini 2013. nemzetközi borversenyen. A németországi tekintélyes megmérettetésen a kiváló kiskőrösi nedű elnyerte „A legjobb magyar fehérbor 2013” kitüntető címet is.
Átadták a töltési Pincelakatot
2013-10-27
Impozáns borházat és vendégváró épületkomplexumot avattak nemrégiben Császártöltésen. A Pincelakat Borház és Szálloda olyan színfoltja a településnek, amellyel méltán tudnak bekapcsolódni a térség turizmusának vérkeringésébe.
OMÉK díjat nyert a Garden Juice gyümölcslé
2013-10-21
Vidékfejlesztési Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Centrum Vezérigazgatósága pályázatot hirdetett az idei, 76-dik OMÉK kiállítói között a legjobb termékek elismerésére.
Kedvez az időjárás az út- és kerékpárút építéseknek
2013-10-20
A kedvező időjárási feltételeket kihasználva gőzerővel folyik az útfelújítás és a kerékpárutak építése Kiskőrösön. Akármerre nézünk a városközpontban, mindenütt gépek és munkások tevékenykednek. Mint azt Barkóczi Tamás főépítésztől megtudtuk, október végére befejeződik a Kossuth utca felújítása.
Máglyát gyújtottak Kiskőrös főterén
2013-10-18
Kiskőrös is tartalmas rendezvénnyel csatlakozott szeptember 28-29-én az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! kétnapos országos hagyományőrző programsorozathoz, melyet Szent Mihály nap alkalmából kormányzati támogatással hirdetett meg a közmédia, valamint a Magyar Turizmus Zrt.
Reggelivel várták a munkába kerékpározókat
2013-10-12
Vitamindús, sportos reggelivel várták a kerékpárosokat a kiskőrösi főtéren a „Bringázz a munkába!” (BAM) projekt lebonyolítói szeptember 12-én fél 8-tól. Aki kerékpárral érkezett a művelődési ház elé, almát, gyümölcslevet és pogácsát kapott reggelire.
Borúra derű a 2013. évi vadkerti szüreten
2013-10-02
Szombaton szemerkélő eső, vasárnap már napsütés fogadta Soltvadkert legnagyobb rendezvényét, a szüreti mulatságot. Sokan kivették a részüket a szervezésből épp úgy, mint az ünneplésből.
Rajtunk volt a világ szeme!
2013-09-30
Szeptember 1-jén, vasárnap a Magyar Televízió a kiskőrösi evangélikus templomból élő adásban közvetítette a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kertészeti Szakközépiskola tanévnyitó istentiszteletét. Nagy megtiszteltetés volt ez az esemény nemcsak iskolánknak és egyházunknak, hanem Kiskőrös városának is.
Elkészült a zarándokút új szakasza
2013-09-29
A Magyar Zarándokút Délalföldi szakaszának fejlesztési projektjén belül, elkészült a Kalocsa-Baja közötti útvonal. Mint azt Rideg László, a megyei közgyűlés alelnöke és a projekt gondozója elmondta, a neves alkalomból kétnapos zarándoklatra hívják az elkötelezetteket.
Novembertől látogatható az Old-Car Múzeum Kiskőrösön
2013-09-25
Old Car Múzeum néven nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt a Soltvadkert felé vezető főút mellett a közelmúltban elkészült impozáns épület.
1 2 3 
Facebook oldalunk
Kiskőrös film