2022. augusztus 17. Szerda - Jácint napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK


Kolon kupa hetedszer
2014-06-14
Az izsáki Tészta Majális nívós és sok száz embert megmozgató társrendezvénye a Kolon Kupa, amelyet idén már hetedik alkalommal rendeztek meg, s a szervezők: Izsák Város Gyermekjóléti- és Családsegítő Szolgálata és a Tegyünk Izsákért Egyesület harmadik alkalommal vették ki a részüket a majálist szervező munkából is.
Évadnyitó a Kecelringen
2014-06-03
Május 11-én felbőgtek a motorok a Kecelringen a Duna-kupa első futamán. Az évadnyitó autocross - roncsderbi futamon talán az elmúlt évek egyik legnépszerűbb rajtját indították, hiszen 24 autó állt a startvonalhoz, annak ellenére, hogy a kecelivel egy időben Dömsödön is szerveztek roncsderbit.
Kiskőrösi Rétesfesztivál – tót uraméknál is a kevesebb néha több
2014-05-19
A 2014-es Országos Rétesfesztivál Kiskőrösön egy emlékezetes év marad a fesztivál és persze a város életében, hiszen végre elkezdődött a várost működtető elit megszervezése a városi rendezvény keretén belül. Ráadásul a résztvevők szemmel láthatóan aktivizálták is magukat, így az elmúlt évek legszínvonalasabb gasztronómia hétvégéje jöhetett létre Kiskőrösön, ami sok minden előszele lehet a tót kisvárosban!
Nemcsák Károly lesz az idei zászlószarándok
2014-03-31
Nagy érdeklődés mellett tartották meg március 28-án Kalocsán a IV. Magyar Zarándokút Konferenciát, ahol tartalmas és értékes előadások gazdagították az egész napos programot. A szervezők nagyszerűen ötvözték a Magyar Zarándokút dél-alföldi szakasza fejlesztési projektjének egyes elemeit, az idei nyitó zarándoklat terveivel, illetve a „Kalocsa szíve” program, valamint a főszékesegyház felújításának témakörével. Az eseményhez illesztve egy filmelőzetest láthattak a jelenlévők a zarándokútról, mely
Omega Oratórium koncert Kiskőrösön!
2014-03-31
Április 12-én, a virágvasárnap szombatján 20 órakor az Omega együttes Oratórium című produkciója hangzik el Kiskőrösön, az evangélikus templomban. Ezen a koncerten a vokált a kiskőrösi Gospel Sasok Énekegyüttes adja.
DOStalgia - A személyi számítógép hőskora
2013-09-23
Kiskőrösre érkezett a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum vándorkiállítása, amely részben magángyűjtemények legizgalmasabb darabjaiból, részben pedig a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum és a túrkevei Finta Múzeum tárgyaiból áll, és a személyi számítógép történetét mutatja be.
Dísztök parádé a nemesítőtől
2013-09-20
Kalmár Benedek kukorica és töknemesítő, termesztő Akasztóról érkezett. Sokféle dísztökkel foglalkozik, olyan különlegességekkel is, mint a kígyótök, a krokodil tök, vagy a kobratök.
2013. évi Szüreti Fesztivál értékelése
2013-09-13
A lakosság, a vállalkozók, civil szervezetek és az önkormányzat összefogásának szép példájaként állhat a jövő előtt az idei Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok háromnapos rendezvénye. Talán még soha nem látogatták ennyien az egyes programokat, mint a 21. alkalommal megtartott fesztiválon.
A legjobb körtepálinka a Vinotreptől
2012-12-27
Az idén 199 pálinkát neveztek be az V. Keceli Pálinka Ünnep pálinka, törkölypálinka és párlatversenyére. 49 pálinka kapott aranyérmet, 42 ezüstöt, 44 pedig bronzérmet. A legtöbb minta - az összmintaszám mintegy 25 százaléka – a szőlő és a törköly kategóriában érkezett be, az eddigieknél viszont jóval kevesebb volt a kajszibarack alapanyagból készült pálinkák száma.
Daróczi Csaba az Év Természetfotósa
2012-12-05
Daróczi Csaba vehette át a GDF Suez - Év természetfotósa 2012 díjat a budapesti Magyar Természettudományi Múzeumban (MTTM), ahol a legjobb 104 munkából kiállítás is nyílt. A soltvadkerti fotós, aki második alkalommal nyerte el az év természetfotósának járó díjat, az Év természetfotója kitüntetést is kiérdemelte Szeánsz című képéért.
Császártöltésiek a Facebookon
2012-11-19
Létezik egy közösségi oldal a facebookon Császártöltésiek címmel, ahol több száz régi fotóból álló településtörténeti gyűjteményt hozott létre a császártöltési születésű, ma Kiskőrösön élő Takácsné Stalter Judit.
Átadták a Kecel-Soltvadkert közti új kerékpárutat
2012-11-08
Ahogy levonultak a munkások, azonnal birtokba vették a kerékpárosok a Soltvadkert- Kecel közötti új kerékpárút szakaszt.
Márciusban nyílik a Veterán Autómúzeum
2012-10-15
Hetven százalékos készültségi fokban áll a Veterán Autómúzeum építkezése a város soltvadkerti bejáratánál - tudtuk meg Szabó Ferenctől, a beruházás tervezőjétől. Szerkezetkész az épület, tető fedi a mintegy 2400 négyzetméteres alapterületű komplexumot. A szakipari munkák közül az alapvezetékezés és az elektromos munkák is elkészültek már.
Felújították a soltvadkerti kilátót
2012-08-08
A soltvadkerti kilátótorony akácgerendái és fenyődeszkái folyamatos állagmegóvásra szorulnak. A Poli-Farbe festékgyár dolgozói társadalmi munkában renoválták, hogy megvédjék a turisztikai értéket az időjárás viszontagságaitól.
Nosztalgiázás Dutrákkal
2012-06-22
Sok férfiszív megdobbant, amikor a falu parkerdejének környékét a Dutrák mellett mindenféle márkájú és korú mezőgazdasági gépek foglalták el. Nem volt véletlen a honfoglalás, Szőke-Tóth Mihály és képviselőtársa, Kiskopárdi Lajos fejéből pattant ki tavaly az ötlet, szervezzenek egy nagy baráti találkozót azoknak, akik hasonló „őskori” vasakkal művelik még ma is a földet.
A kiskőrösi fúvószenekarok dicsőséges kilencven éve
2012-05-30
Városunkban a fúvószenei élet gyökerei a múlt század húszas éveikig nyúlnak vissza, amikor a baptista gyülekezetben Viczián János megszervezte az első fúvószenekart.
Ezerfürtű és kékfrankos lett Kiskőrös Város Bora 2012-ben
2012-04-27
Fehérbor kategóriában az István Borház Kft. 2011-es Ezerfürtű, vörösbor kategóriában pedig a Kossuth Pinceszövetkezet 2011-es Kékfrankos bora lett idén Kiskőrös Város Bora.
1 2 3 
Facebook oldalunk
Kiskőrös film