2022. augusztus 17. Szerda - Jácint napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

Átadták a töltési Pincelakatot
2013-10-27
Impozáns borházat és vendégváró épületkomplexumot avattak nemrégiben Császártöltésen. A Pincelakat Borház és Szálloda olyan színfoltja a településnek, amellyel méltán tudnak bekapcsolódni a térség turizmusának vérkeringésébe.

Az ünnepélyes megnyitón jekólen volt Bányai Gábor, a megyei közgyűlés elnöke, dr. Bagó Zoltán, a Fidesz európai - parlamenti képviselője, valamint Domonyi László Kiskőrös, Gyenizse Lajosné Imrehegy és Haszilló Ferenc Kecel polgármestere is.
 
Mint azt dr. Bagó Zoltán beszédében elmondta, ez a beruházás közösségi életteret biztosít majd a rendezvényekhez, baráti összejövetelekhez, ahol találkozhatnak egymással a császártöltési hagyományokat ápoló helyiek és a sváb kultúrára kíváncsi látogatók is. Így válhat majd a falusi turizmus részévé, a település autentikus kincseit átadó, továbbadó színtérré a komplexum. Császártöltés környékén több olyan természeti látványosság is van, amit érdemes megtekinteni. S ha már több napot eltölt majd itt a turista, lehetősége nyílik megkóstolni a helyi borokat, bepillantást nyer a sváb kultúrába, nemzetiségi értékekbe - mondta a képviselő.
 
Bányai Gábor megyei elnök kiemelte a borturizmus jelentőségét, amelynek fejlesztésére nagy hangsúlyt fektet a megyei önkormányzat. Mint mondta, ezek a lépések nagymértékben hozzájárulnak ahhoz, hogy megismertessük helyi borainkat, és a borpiaci érvényesülésünket is fellendíti. A jövőben még inkább szeretnék erősíteni ezt a területet, 2014-től pedig még nagyobb mértékben kívánják majd lehetővé tenni az uniós támogatások lehívását a megyei turisztikai fejlesztésekhez.
 
Frick József, Császártöltés polgármesterének köszöntő beszéde után Lakatos Gábor, a komplexum tulajdonosa kért szót. Mint mondta, a mintegy kétezer négyzetméteres beruházás létrehozása során törekedtek arra, hogy az épületkomplexum szorosan illeszkedjen a császártöltési sváb építészeti stílusba, megőrizve annak jellegzetességeit. A minden igényt kielégítő szolgáltatásaikkal pedig igyekeznek majd minél többet megmutatni a helyiek vendégszeretetéből, eleik jellegzetes ételeiből, hagyományaiból.
 
Ezt követően Cselik László plébános megáldotta az épületkomplexumot, majd az ünnepélyes szalagátvágást követően a jelenlévők bejárták a területet és részesültek a borház vendégszeretetében is. Az ünnepi perceket a helyi óvodások kedves műsora tette még emlékezetesebbé.

Forrás: http://www.regionaplo.hu/friss-hirek/28244-bzsatadtak-a-toltesi-pincelakatot
 


Facebook oldalunk
Kiskőrös film