2022. augusztus 17. Szerda - Jácint napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

Kedvez az időjárás az út- és kerékpárút építéseknek
2013-10-20
A kedvező időjárási feltételeket kihasználva gőzerővel folyik az útfelújítás és a kerékpárutak építése Kiskőrösön. Akármerre nézünk a városközpontban, mindenütt gépek és munkások tevékenykednek. Mint azt Barkóczi Tamás főépítésztől megtudtuk, október végére befejeződik a Kossuth utca felújítása.

KOSSUTH UTCA
Jelenleg az aszfaltozás folyik és a járda térköveinek lehelyezése. Hangsúlyozta, itt egyetlen villanyoszlop sem esik a kerékpárút nyomvonalába, az aszfaltsáv közepén ugyan van egy villanyoszlop, de ez nem a kerékpárút része. Arról van szó, hogy a szabványnak megfelelően, ha a kerékpárút és az autóút között kevesebb a távolság, mint 1,25 méter, ezt a sávot is le kell burkolni. Amennyiben az útburkolati jelek felfestésével is végeznek, mindenki számára láthatóvá válik majd a kerékpársáv határa, amin nagyrészt kívül esnek az oszlopok. A városközponton áthaladó kerékpárút aszfaltozásával is hamarosan végeznek, a Klapka utcai szakasz után most a Petőfi és a Dózsa György úton dolgoznak a munkások.
 
ERDŐTELKI KERÉKPÁRÚT
Az Erdőtelekre kivezető kerékpárút esetében a földmunkák befejeződtek. Itt néhány lakos a telekhatáron kívül, a közterületen építette meg a kerítését, és ezt most le kell bontaniuk. Ha a telekhatárok visszaállításával végeznek a tulajdonosok, tovább folytatódik majd a kerékpárút építése.
 
AKASZTÓI KERÉKPÁRÚT
Az akasztói kerékpárút esetében a nyomvonalba eső ingatlanrészek telekalakítási eljárása folyamatban van. Amint megszülettek a határozatok, megkezdődhet az ingatlanrészek felvásárlása. Ezzel párhuzamosan három szakasz építési engedélyének meghosszabbítási eljárása történik, mivel azok határideje időközben lejárt. Ha ez megtörténik, akkor indulhat a közbeszerzési eljárás.
 
KATOLIKUS TEMPLOM
A katolikus templom felújítása is rövidesen elkezdődik, itt a támogatási szerződés módosítását kellett elvégezni, ez állította meg pár hétre a folyamatot. Tudniillik, az egyik kft kilépett a projektből, nem kívánja megvalósítani a tervbe vett kávézó kialakítását. Helyette a templom melletti vegyesbolt felújítását végzik majd el, de ezt a módosítást el kellett fogadtatni a pályázat kiírójával. A visszajelzést várják, és azt követően megkezdik a munkálatokat. Az ablak és tetőhéjazat cserét, a templomtornyon a fém lemezfedés javítását még idén ősszel, a teljes felállványozást és a homlokzat javítását, festését viszont már csak tavasszal kezdik el.
 
VÁROSHÁZA
A polgármesteri hivatal felújítása is finisébe érkezett, néhány héten belül teljesen elkészülnek a vakolat kijavításával, a tetőhéj cserével, valamint az épület teljes  homlokzati festésével is.
 
BAJCSY UTCA
A közmunkások a Bajcsy utca térkövekkel kirakott járdájának építésével szeptember elején végeztek. Az ott felszedett és megtisztított, jó állapotban lévő járdalapokkal a Baross utca, illetve a Sárkány József utca rossz járdalapjait váltják ki. Itt is betonszegéllyel támasztják meg a járdákat. A még használható járdalapokkal a Petőfi utca egyik oldalán javítják ki a régi járdát. 

Forrás: http://www.regionaplo.hu/friss-hirek/28234-kedvez-az-idojaras-az-ut-es-kerekparut-epiteseknek
 


Facebook oldalunk
Kiskőrös film