2022. augusztus 17. Szerda - Jácint napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

Máglyát gyújtottak Kiskőrös főterén
2013-10-18
Kiskőrös is tartalmas rendezvénnyel csatlakozott szeptember 28-29-én az Itthon vagy! Magyarország szeretlek! kétnapos országos hagyományőrző programsorozathoz, melyet Szent Mihály nap alkalmából kormányzati támogatással hirdetett meg a közmédia, valamint a Magyar Turizmus Zrt.

A helyi múzeumok ingyenes belépési lehetőséggel, a művelődési házban két tárlattal várták az érdeklődőket. A könyvtár honismereti, a Petőfi Emlékmúzeum irodalmi vetélkedőt szervezett. A rendezvény tetőpontja vasárnap este a „Kiskőrösi számadó vigadalom, avagy a jószágok hazaterelése” című népi játék volt, amelyen az utánpótlás néptánccsoportok – a Kis csicsergők és a Csicsergők - műsora után a Kiskőrösi Népdalkör és Citerazenekar is színre lépett. Domonyi László polgármester pedig jó gazda módjára „vette lajstromba” a település hagyományőrző tevékenységét végző csoportokat. A szakadó eső ellenére népes gyülekezet jött össze a város főterén, ahol este magasba csaptak a lángok, hirdetve a magyarság összetartozását, csakúgy, mint az ország 1305 településén.
 
 Lapunknak dr. Nagy Gabriella aljegyző értékelte a programot. - A Magyar Televízió Petőfi és Gárdonyi gondolataival augusztusban kezdte hirdetni az országos rendezvényt – tájékoztat az aljegyző asszony, aki ezek után úgy gondolta, hogy Petőfi szülővárosának is ott a helye a résztvevő települések között. – Fő célkitűzésünk volt, hogy a programkínálattal hazacsalogassuk a Kiskőrösről elszármazottakat, illetve az itt élőknek színes hétvégét kínáljunk. A megvalósításra 650 ezer forintot nyertünk, a programokat úgy válogattunk össze, hogy minden korosztály találjon számára érdekeset. A szakadó eső miatt az iskolai osztályoknak meghirdetett aszfaltrajzversenyt később tartottuk meg. Az első helyezett osztály ötvenezer forintos kirándulást nyert. A könyvtár vetélkedőjén a helyezettek könyvutalványt , a múzeum vetélkedőjén a nyertesek pedig egy keszthelyi múzeumlátogatási lehetőséget kaptak.

Forrás: http://www.regionaplo.hu/friss-hirek/28232-maglyat-gyujtottak-kiskoros-foteren
 


Facebook oldalunk
Kiskőrös film