2022. szeptember 29. Csütörtök - Mihály napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

Márciusban nyílik a Veterán Autómúzeum
2012-10-15
Hetven százalékos készültségi fokban áll a Veterán Autómúzeum építkezése a város soltvadkerti bejáratánál - tudtuk meg Szabó Ferenctől, a beruházás tervezőjétől. Szerkezetkész az épület, tető fedi a mintegy 2400 négyzetméteres alapterületű komplexumot. A szakipari munkák közül az alapvezetékezés és az elektromos munkák is elkészültek már.

- Terveink szerint a következő másfél hónapban a burkolások, aljzatbetonozások és a belső munkálatok is elkészülnek. A beruházást szeretnénk december végére befejezni, ahogy azt terveztük. Amennyiben az időjárás közbeszól a munkálatok menetébe, némi csúszás ugyan előfordulhat. A fotókon is jól látszik, hogy padló- és szerkezetfűtéssel látják el az épületet és minden helyiség légkondicionált lesz. Ez elsősorban az autók állagmegóvása szempontjából szükséges, másrészt a látogatók kényelmét szolgálja. Az épületkomplexum elkészülte után rendezik be a tereket. A nagy kiállító teremben közel 50 veterán autót állítanak majd ki a földszinten és a galérián. Egy kávézót is berendeznek a múzeumban, ahol pihenőt tarthatnak a látogatók a veteráncsodák megtekintése közben. 

- Jól haladunk az interaktív részek kialakításával is – mondja Szabó Ferenc. - A mozitermet 3D-s kivetítővel és profi hangtechnikával szereljük fel, ahol elsősorban az autók gyártásáról, történetéről vetítenek majd ismeretterjesztő filmeket. A gyerekek számára szimulációs játékokat, illetőleg olyan érintőképernyős monitorokat helyeznek el, ahol a játszva ismerkedhetnek meg a különböző autó típusokkal. A Veterán Autómúzeum a családbarát intézmény jelleget szeretné megcélozni. A tetőteraszon egy kis parkot alakítanak ki, ahonnan be lehet majd látni az egész múzeumot, ugyanis az időjárás függvényében a szabadtérre is állítanak majd ki autókat. A látogatók előtt március közepére tervezzük a nyitást – adott tájékoztatást Szabó Ferenc. A beruházó Old-Car Center Nonprofit Kft. tulajdonosai már a további fejlesztést tervezik. Egy családbarát sportcentrummal bővítenék az intézményt, amely a múzeum mögött valósulna meg a jövő évben.

Forrás:
http://www.regionaplo.hu/friss-hirek/27772-marciusban-nyilik-a-veteran-automuzeum

Facebook oldalunk
Kiskőrös film