2022. augusztus 17. Szerda - Jácint napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

Elkészült a zarándokút új szakasza
2013-09-29
A Magyar Zarándokút Délalföldi szakaszának fejlesztési projektjén belül, elkészült a Kalocsa-Baja közötti útvonal. Mint azt Rideg László, a megyei közgyűlés alelnöke és a projekt gondozója elmondta, a neves alkalomból kétnapos zarándoklatra hívják az elkötelezetteket.

A zarándokok szeptember 14-én, szombaton 9 órakor Kalocsán a Szent István király templomban részt vesznek a paprikaáldási ceremónián, majd útiáldást ad számukra dr. Mészáros István atya, templomigazgató. Ezt követően vágnak neki az összességében mintegy 48 kilométeres, de két napra bontott útnak. Az első nap Kalocsáról indulnak a 17 kilométerre lévő Fajszra. Szállásuk a Fajszi tornacsarnokban lesz. Második nap hosszabbra tervezik a gyaloglást, ezért már reggel fél 8-kor elindulnak a Fajsz-Baja közötti mintegy 31 kilométeres távolságon. A szervezők azt kérik, hogy csak azok jelentkezzenek az útra, akik képesek ezt az utat sík terepen legyalogolni. A zarándoklaton 5-10 kilométerenként tartanak pihenőt templomokban, kápolnában, illetve szabad területen. A pihenők alatt a „zarándoksegítő társak” evangéliumi történeteket mesélnek. Dr. Kiss Hajnalka kalocsai és Majorcsics Gábor bajai zarándoksegítők pedig bemutatják a térséget.
 
Ezen a napon is biztosítanak majd szálláslehetőséget a Petőfiszigeten. Baja határában Zsigó Róbert polgármester fogadja majd a zarándokokat, akinek vezetésével csatlakoznak a csapathoz a helyi kísérők. A tervek szerint körülbelül 17 órakor érkeznek be Baja központjába, ahol rövid köszöntés után lelepleznek egy zarándokúti mérföldkövet. Fél 7-kor a Szent Antal plébánia templomban szentmisén vesznek részt. Aki Baján tölti az éjszakát, annak lehetősége lesz kisétálni a Máriakönnye kegytemplomhoz is. További részletek és a technikai tudnivalók, valamint a szállásigényléshez kapcsolódó információk a magyarzarandokut.hu internetes oldalon. Mindenkit szeretettel várnak.

Forrás: http://www.regionaplo.hu/friss-hirek/28210-elkeszult-a-zarandokut-uj-szakasza
 


Facebook oldalunk
Kiskőrös film