2022. augusztus 17. Szerda - Jácint napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

Telt ház A helység kalapácsán
2014-01-03
A kiskőrösi Szilveszter Társulat óriási sikerrel mutatta be Petőfi Sándor A helység kalapácsa című művét, mely a rendező átdolgozásának eredményeképpen a "betyárvilág a javábul" alcímet is megkapta.

A 17. Petőfi Szilveszterre ismét szép számmal érkeztek vendégek az ország minden tájáról, Debrecenből, sőt Sopronból is többek között. Az országos rangú rendezvény igazi kulturális csemege, hiszen a nemzet nagy költőjének szülőhelye a legnagyobb kultuszápoló. Ebben nagy szerepet vállal a Petőfi Szülőház és Emlékmúzuem igazgatója, Kispálné dr. Lucza Ilona és az általa irányított szakmai stáb. Nem véletlen nyerték el már kétszer is az Év múzeuma kitüntetést, most pedig a Magyar Örökség-díjának jogos várományosai. 
Az év utolsó napján a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeumban kiállítás nyílt az Országos Petőfi Sándor Társaság, Kiskőrös Város Önkormányzata és a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum Ezt szeretem Petőfiben címmel hirdetett képzőművészeti versenyre érkezett alkotásokból, A kiállításon P. Szabó Ernő művészettörténész méltatta a nívós műveket, melyeket a közönség március idusáig tekinthet meg Kiskőrösön. Az alkotók a festmények, a kisplasztikák többségét felajánlották az emlékmúzeum számára. 
Nagy öröm, hogy a zsűrizett alkotások között kiskőrösi művészek is helyet kaptak, Szentgyörgyi Erika és Kunhegyesi Ferenc személyében. 
 
Már a délutáni fópróbának kinevezett előadás is telt ház előtt zajlott. Az amatőr társulat hatalmas sikert aratott az átdolgozott komédiával, melyben megjelent a híres betyár, Rózsa Sándor is. Kiváló, már-már profizmust súroló alakítások jellemezték az előadást, amit este hatkor ismét közel négyszázan láttak. 

Írta: Supka Éva - Kistérségi MiÚjság

Facebook oldalunk
Kiskőrös film