2022. szeptember 29. Csütörtök - Mihály napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

A legjobb körtepálinka a Vinotreptől
2012-12-27
Az idén 199 pálinkát neveztek be az V. Keceli Pálinka Ünnep pálinka, törkölypálinka és párlatversenyére. 49 pálinka kapott aranyérmet, 42 ezüstöt, 44 pedig bronzérmet. A legtöbb minta - az összmintaszám mintegy 25 százaléka – a szőlő és a törköly kategóriában érkezett be, az eddigieknél viszont jóval kevesebb volt a kajszibarack alapanyagból készült pálinkák száma.

„A verseny legjobb pálinkája” címet a kiskőrösi Vinotrep Kft. aranyérmes körtepálinkája kapta.” A Dél-alföldi Régió legjobb kajszibarack pálinkája” díjat pedig a Madarasi Pálinkafőzde pálinkája érdemelte ki. Az egyhetes, november végi rendezvénysorozaton mindamellett, hogy évről-évre megmérettetnek az adott év legjobb pálinkái, lehetőséget teremtenek a szervezők a pálinkaszakma képviselőinek arra, hogy kicseréljék tapasztalataikat, előadásokat hallgassanak az ágazatot leginkább foglalkoztató témákban. A programok sorában hagyomány az Országos Téli Gazdaesték megnyitója, ahol átadják a pálinkaverseny legjobbjaiknak is a díjakat. Az esemény a T.G.- Pince Lovagrend, valamint a Magyar Pálinka Lovagrend tagjainak bevonulásával kezdődött, majd megnyitóbeszédet mondott Font Sándor, a térség országgyűlési képviselője, aki a szakmát érintő legfontosabb aktualitásokról beszélt. A vendégeket köszöntötte dr. Pataky Mihály, az Európai Unio oktatási szövetségének tagja is. Ezt követően adták át a díjakat a pálinkaverseny legjobbjainak.A zsűri szakmai vezetője Krízl Edit ismertette a minősítés szempontjait és az eredményeket. Béli Géza a zsűri elnöke elmondta: a pálinka népszerűsítésében a hazai versenyek, a szakma fejlődése nagyon sokat segített. 
 
Téglás András a házigazda T.G. –Virágdekor Szakiskola igazgatója megköszönte a zsűritagoknak és a szervezői háttércsapatnak rendezvény eredményessége érdekében kifejtett munkájukat. Az igazgató hangsúlyozta: A rendezvény életre hívása óta elmúlt öt esztendő bebizonyította, hogy jó volt az elhatározásunk, egyre több pálinkát neveznek be a versenyre. Szeretnénk elérni, hogy a pálinkát mindenki ismerje és egyre többen fogyasszák, mindemellett szeretnénk megmutatni, hogy a kulturált pálinkafogyasztás hozzátartozik a magyar hagyományokhoz. Téglás András az ünnepségen jelentette be, hogy a jövőben nem csak kajszibarack, hanem szőlő kategóriában is kiválasztják majd a régió legjobb pálinkáját.
 


Facebook oldalunk
Kiskőrös film