2022. szeptember 29. Csütörtök - Mihály napja van


Prospektus


Menetrend
Időjárás
LEGFRISSEBB HÍREK

Vissza

Átadták a Kecel-Soltvadkert közti új kerékpárutat
2012-11-08
Ahogy levonultak a munkások, azonnal birtokba vették a kerékpárosok a Soltvadkert- Kecel közötti új kerékpárút szakaszt.

A Közlekedési Operatív Program jóvoltából a keceli önkormányzat lebonyolításában, közel háromszáz millió forintból épült meg a több, mint nyolc kilométer hosszú kerékpárút.
 
A két várost összekötő új utat a projekt záró-rendezvényén ünnepélyes keretek között adta át dr. Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára, Font Sándor országgyűlési képviselő, valamint Haszilló Ferenc, Kecel és Lehoczki Ferenc, Soltvadkert polgármestere.
 
Font Sándor, aki maga is kerékpárral érkezett az átadó ünnepségre, a forgalmas főút melletti biztonságos közlekedés fontosságát hangsúlyozta. Mint mondta, egyre többen vannak, akik az egészséges életmód jegyében a sportnak ezt a válfaját választják. Kiemelte a három várost összekötő új úttal együtt a megyében mi rendelkezünk a leghosszabb kerékpárútrendszerrel. Lehoczki Ferenc elmondta, hogy az elmúlt húsz évben duplájára nőtt a gépkocsiforgalom a térség főútvonalain, ami a külterületeken élők közlekedését veszélyezteti. Kiemelte, ugyancsak régi vágyunk teljesült a körforgalom által közrezárt terület rendezésével, ahol most már a három város zászlaja lobog, hirdetve az összetartozást.

Forrás: http://www.regionaplo.hu/kozelet/27794-atadtak-a-kecel-soltvadkert-kozti-uj-kerekparutat
 


Facebook oldalunk
Kiskőrös film