2022. december 3. Szombat - Ferenc napja van

KISKŐRÖS

város
Lakosság száma: 14.259 fő

Testvértelepülések:
- Tarnow (Lengyelország), Liptoszentmiklós (Szlovákia), Naszvad (Szlovákia),
Margitta (Románia), Stadtlengsfeld (Németország), Krimpen aan den Ijssel (Hollandia),
Lapua (Finnország), Zhenjiang (Kína)

Címer
Ívelt, háromszög talpú tárcsapajzs, kék mezejének arany hármashalmán jobbról és balról egy-egy barna törzsű, zöld lombozatú fa látszik. A középső halom részben takarásban van, takarja egy természetes színű méhkaptár, melyből jobbra forduló, jobbra néző aranyszarvas növekszik, nyakát arany nyílvessző üti át balról jobb felé. A kaptár alatt szimmetrikus elosztásban, enyhén homorú ívben hat darab zöld szőlőlevél látható.
Kiskőrös címere csonka címer: nem tartalmaz sisakot, sisakdíszeket, foszlányokat.
A pajzs mezejének színe a szlovákok kék nemzeti színére utal.
A címer fő elemei - a hagyományokat megőrizve - a vadbőséget jelképező szarvas, a méhtenyésztésre utaló kaptár, melynek két oldalán a vidék régen jellegzetes fája, a kőris áll.
A pajzs alsó részén a homokbuckákat jelképező arany hármashalmon elhelyezett hat szőlőlevél szimbolizálja a településhez eredetileg tartozó hat pusztát és a város hagyományos szőlőkultúráját.
Leírás
Kiskőrös máig is hűen őrzi őseinek hagyományait, nemcsak a szőlő-, gyümölcs- és borkultúrában, hanem a népművészetekben, a népi kultúrában is. Tisztelettel adózik nagy költőjének, Petőfi Sándornak emléke előtt, és méltán érdemelte ki “A Szőlő és a Bor” városi címet.
A gazdag régészeti leletek bizonysága szerint Kiskőrösön már az újkőkorban éltek emberek. A település természetföldrajzi adottságai, valamint vadban és halban gazdag élelmezési lehetőségei biztosították a megélhetést az itt letelepedőknek.
A kutatók és a fellelhető oklevelek tanúsága szerint az Árpád korra tehető az első falu kialakulása. Kiskőrös először a Derecskei, majd a Mikolai nemesi család birtokában volt. A török uralom alatt a település házait a seregek földig rombolták, a lakosság nagy része elesett a harcokban. A török elleni vitéz küzdelem jutalmaként 1691-ben a Wattay család kapta adománybirtokul a falut hat pusztájával: Cebével, Csengőddel, Kaskantyúval, Kisbócsával, Tázlárral és Tabdival. Wattay János és István 1718-ban kezdte meg a betelepítéseket, az északi vármegyék szlovák nyelvű lakóit hozták ide.
Az 1780-as évek közepén már ötezer lakosa volt Kiskőrösnek. Ebből az időből származik a város pecsétje is, amely később a címer alapja lett. 1784-ben II. Józseftől mezővárosi rangot és vásárjogot kaptak a kiskőrösiek. 1882 decemberében átadták a Budapest-Szabadka vasútvonalat, így a város bekerült az ország vérkeringésébe. A XX. század elején Kiskőrösnek már közel 13 ezer lakosa volt, gazdasági, kultruális intézményei, valamint társadalmi életet koordináló egyesületei a környező települések központjává emelték. 1973-ben városi rangot kapott. Azóta is töretlenül fejlődik.

Gyakran idézett történet szerint az első telepesek szőlővesszőket is hoztak magukkal szekereiken, hogy aztán a futóhomokon megteremtsék a szőlőművelés alapjait. A mezőgazdasághoz azóta is kötődő kiskőrösiek reménykednek abban, hogy a gyümölcs és a szőlőtermelés megélhetést biztosít számukra. A jellemzően vízhiányos homoktalajon leginkább a Kadarka, a Piros Szlanka és a Juhfark szőlőfajtákat telepítették. Később a hagyományos művelést a támrendszeres szőlőkultúrák váltották fel. Az új telepítések már magasabb terméshozamú, rezisztensz fajták, így telepítettek többek között Ezerjó, Kékfrankos, Zalagyöngye, Arany Sárfehér, Lakhegyi Mézes, Kékoportó, Cserszegi Fűszeres, Merlot, Zweigelt, Ottonel Muskotály vagy Irsai Olivér ültetvényeket.
Kiskőrös 1987 óta viseli „A szőlő és a bor városa” címet. Az itt élő családok nagy része napjainban is szoros szálakkal kötődik a szőlőtermeléshez, a borászathoz, amely az elmúlt évtizedekben jelentős fejlődésen ment keresztül. Az egykori vályogból készült, homoktöltéssel körülvett kis bortároló épületeket, présházakat modern pincék váltották fel. A város erőteljes szerepet vívott ki magának a kunsági borok népszerűsítésében. 1994-ben alakult meg a Kiskőrösi Gondűző Borlovagrend. Tagjai a város és a helyi bor jó hírnevének terjesztését, az afelett való őrködést, a kultúrált borfogasztás szokásainak megismertetését, az elbitangolt ízlések pallérozását, valamint a borhoz fűződő gasztronómiai tudnivalók terjesztését kapták feladatul.

A kiskőrösi termálvíz jótékony hatásának híre messi földre eljutott. Az 53 Celsius fokos termélvizet – amely az 50-es években tört fel – 1989-ben minősítették gyógyvízzé. Gyulladáscsökkentő, izületi, mozgásszervi, nőgyógyászati betegségekben szenvedőknek ajánlott, de hatásos kiegészítője a balesetek, mozgásszervi műtétek utáni rehabilitációs kezeléseknek is. 1958-banéült meg a kiskőrösi strand, amit folyamatosan korszerűsítenek. 2005 óta modern öltözősor, szociális blokk és büfé is a vendégek rendelkezésére áll. A strand mellett az árnyas fák alatt kialakított kempinbe már kora tavasszal megérkeznek az első – főként holland és német – vendégek, akik gyakran késő őszig élvezik a gyógyvíz jótékony hatását, a város vendégszeretetét és a pihenére, kikapcsolódásra alkalmas szép környezetet. A vendégek igényük szerint válogatnak a nívós szállodák, vendéglátóhelyek, éttermek között.

A szeptember első hétvégéjén megrendezett Kiskőrösi Szüret és Szlovák Nemzetiségi Napok programjai 1992 óta vonz sok turistát a városba. A háromnapos rendezvényen a szlovák hagyományőrző együttesek mellett bemutatkoznak az amatőr és profi modern művészek is. Kiemelt szerepet kapnak a kiskőrösi és környékben termelt borok, melyeket a hangulatos borutcában kóstolhatnak a vendégek. A Sztrapacska udvar két napon keresztül kínálja a szlovák ételküönlegességeket. A feldíszített lovaskocsik és lovasok felvonulása a rendezvény kimagasló attrakciója.
Kiskőrös második nagyrendezvényét, az újratelepítés emlékre létrehozott Városalapítók Napját május közepén tartják. A kétnapos rendezvényen a civil szerveződések bemutatkozása melett zajlik az Országos Rétesfesztivál, amelyre az ország szlovák települései (is) delegálnak rétessütő asszonyokat. A nap folyamán a szabadtéri színpadon a vendégek dalkörei, néptánccsoportjai is fellépnek.

Látnivalók
A város életében és fejlődésében vitathatatlanul meghatározó szerepe van a Petőfi-kultusznak. Ebban a városban született 1823. január elsején a magyar költőóriás, Petőfi Sándor. Szülőháza és a költő életútját bemutató emlékmúzeum messze földről vonzza a turistákat. A XVIII. század utolsó harmadában épült emlékház már az 1880-as években zarándokhellyé vált. A szülőház mellett álló kétszintes emlékmúzeumban Petőfi életútját bemutató állandó kiállítást és évente több renagos tárlatot láthatnak az ide érkezők. A két épület között sétálóudvar különlegessége az aradi vértanúk emlékfala, valamintaz Európában egyedülálló Műfordítói Szoborpark, amely a Petőfi műveit fordítók portréinak ad helyet. A park évről évre gazdagodik, hiszen több mint ötven nyelven olvasható Petőfi. A Petőfi-kultusz ápolásának jelentőségteljes országos hírű eseménye a Petőfi-szilveszter. Az év utolsó napja színvonalas kulturális műsorokkal és gasztronómiai különlegességekkel várja a vendégeket. A hagyomány szerint csak ezen az éjszakán tekinthető meg az evangélikus templomban a költő eredeti születési anyakönyve. Kiskőrös egyedülálló kezdeményezése, hogy minden gyermek, aki Magyarországon Petőfi Sándorral azonos napon született, névre szóló Petőfi-kötetet kap ajándékba a várostól. A verseskötetek ünnepélyes átadását szilveszter napján tartják, a gyermekek egy éves korában. A meghitt eseményre több száz kilométerről is érkeznek családok.

A város történetéből adódóan a helyi szlovákság mindig meghatározó szereppel bírt. Az évszázadok során őrzött kulturális örökség ma is nagy jelentőségű: népviselet, a népszokások, a hagyományok ápolása mellett nagy hangsúlyt fektetnek a tárgyi emlékek gyűjtésére, az országos szlovák szervezetekkel való kapcsolattartásra és a turizmus fellendítésére. A Szent István utcában található Szlovák Tájházban a betelepített szlovák családok mindennapi életébe tekinthetünk be az ott kiállított bútorokból, használati tárgyakból, ruhákból, kézimunkákból összeállított néprajzi gyűjtemény segítségével. A „tótok” által igen kedvelt gálickék lábazatú, nádtetős, tipikus alföldi parasztház egy tisztaszobából, egy konyhából, egy pitvarból és egy lakószobából áll. A ház végében az istálló és a kamra található. Az udvaron gémeskút, mellette az agyagköcsögök, korsók tárolására szolgáló ágasfa, lacikonyha és egy nyitott szín látható, ahol a mezőgazdasági gépeket, eszközöket tárolták.

A Kiskőrösi Közúti Szakgyűjtemény az út- és hídépítés történetét mutatja be az ókortól egészen napjainkig. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. fenntartásában működő „üzemi múzeum” elődje Kiskőrösön, egy egykori útmesteri házban jött létre. Ebben döntő szerepet játszott Légrády Imre egykori útmester, aki magángyűjteményéből rendezett kiállítást, majd ennek sikere nyomán nyitották meg 1974 novemberében a Közúti Szakgyűjtemény első kiállítását, s ez kapott 1975-ben muzeális intézményként működési engedélyt. 1995-ben a területet háromszorosára bővítették és új állandó kiállítást rendeztek. 2000-ben „filiálét” hoztak létre Ópusztaszeren, a Nemzeti Történeti Emlékparkban, majd újabb területbővülés következett. A gyűjteményük jelentős bővülése és a látogatók igényei hatására 2010-ben új fejlesztési elképzeléseket dolgoztak ki, és két jelentős EU pályázat segítségével ezeket 2011-re meg is valósították. Korszerű, európai színvonalú, interaktív, látogatóbarát állandó kiállítás jött lére, és elindították múzeumpedagógiai foglalkozásaikat, melyek azóta is nagy sikerrel folynak.
Az új állandó kiállítást a Duna Múzeum és a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szakembereivel együttműködve rendezték számos jó ötlettel, az érdekességekre építve, a modern technikát és a játékosságot egyaránt alkalmazva. Így adnak áttekintést az útépítés, az útkezelés és az úthasználat történetéről egy minden igényt kielégítő épületben. A szabadtéren útépítéssel és útkarbantartással kapcsolatos gépeket (aszfaltozó gépek, hómarók, hóekék), eszközöket mutatnak be, valamint egy tematikus gőzgép-bemutatóhelyet is kialakítottak, egy másik épületben pedig a kövezést gyakorolhatják az érdeklődők. Az érdekes relikviákon kívül több mint 4000 térkép, csaknem 200 tekercs eredeti film és különböző képzőművészeti alkotások mutatják be a közutas szakma érdekességeit. Az útépítők munkája után érdeklődők több mint 12 000 kötetes könyvtárban tanulmányozhatják a szakmát.
A múzeum fejlesztésén kívül a pályázat keretében a MÁV Nosztalgia Kft. szakemberei elvégezték a közép-európai legnagyobb úthengergyűjtemény legbecsesebb darabjának, a filmfőszerepet játszó "Józsi úthengernek" a teljes körű felújítását is. A látogatók interaktív elemként használhatják, felülhetnek rá, kipróbálhatják és csodálhatják egy működő hatalmas gőzgép erejét. Minden hónap első szombatján felfűtik az úthengert, amely bárki számára kipróbálható.
A teljes terület akadálymentesített, minden ma megkívánható látogatóbarát szolgáltatás rendelkezésre áll, beleértve az audio-guide rendszert is.
Meglepő és szinte hihetetlen gazdagságot tár az intézmény a látogatók, különösen az iskolai csoportok elé. A múzeumpedagógiai kínálat gazdag, döntően a gyerekek aktivitására épít. Az évközi programok mellett nyári táborok és más vonzó lehetőségek várják a fiatalokat.

„Öreg autó - nem vén autó” - Ezzel a szlogennel nyílt meg Kiskőrös legújabb múzeuma a város Soltvadkert felőli bejáratánál. A veteránautó-múzeumban mintegy negyven muzeális értékű járműt csodálhatnak meg a látogatók. A múzeumban a veterán autókon túl, látvány restaurátor műhelyben kísérhetjük végig az oldsmobilok újjászületésének folyamatát. A fogadótérben és a kiállítótermekben guide-port rendszert és multimédiás bemutatóeszközöket alkalmaznak, mobil hang- és vetítéstechnikával. Emellett kávézó, ajándékbolt, stúdió és galéria, valamit mozi terem is helyet kapott a komplexumban. A kétszintes, galériás épületben a kiállítási tárgyak közül többet személyesen is ki lehet próbálni.

A város emlékművekben, szobrokban is bővelkedik. Ma a szülőház udvarán áll az 1861-benfelavatott (2003-ben restaurált) első köztéri Petőfi-szobor. 1927-re közadakozásból készült el a költő születésének 100. évfordulójára tervezett egészalakos bronzszobor. Ugyancsak a parkban található a Petrovics család bérelt mészárszékét jelző márványtábla. A városközpontban portréja, Jókai Mór mellszobra és a II. világháború kiskőrösi áldozatainak emlékműve. A központ park díszkútjáról sokan hordják az egészséges artézi vizet. A városháza mellett kapott helyet az 1848-as emlékmű. A zsinagóga mellett épülete mellett Petőfi Sándor feleségének, Szendrey Júliának egész alakos szobra áll. A katolikus templom előtt Rákóczi fejedelem mellszobra található, a Dózsa György úti katolikus temető előtt álló Hősök szobra – amit a helyiek a Szomorú Katona szobraként emlegetnek – az első világháború áldozatainak állít emléket. Nem messze tőle a fából készült millenniumi kettős kereszt áll.
A gimnázium előtt Petőfi katonaként ábrázoló lendületes alkotás emlékeztet az iskola névadójára. A Szarvas Fogadó előtt húzódó parkban a Három Tavasz emlékműve, az 56-os kopjafa, valamint a 2004-ben újraépített Országzászló sorakozik a város értékeihez. A központot szinte beszegi a Petőfi úton álló Kossuth Lajos-portré.

Természeti érték
A közvetlen környék mai növénytakarójának kialakulása a pleisztocén időszakra tehető. Körülbelül 60 ezer évvel ezelőtt az utolsó eljegesedés első, jégmentes időszakában fás (ma így nevezzük: fenyőnyír korszak) és sásos láprétek jöttek létre, amelyek mintegy 45 ezer éven át - természetesen kisebb-nagyobb változások közben - fennmaradtak. A táj beerdősülése ezután fokozódott, a lomberdők egyre inkább jellemzővé váltak, azután a felmelegedés fokozódásával, a csapadékmennyiség csökkenésével a kontinentális meleg sztyepp vált uralkodóvá. A mélyebb fekvésű területeken láperdők, ligeterdők alakultak ki. Ez a folyamat ott volt jellemző - így nálunk is - ahol a Duna nyugat felé történő mederváltásai során a holtágak fokozatosan feltöltődtek, így az eredeti vízi társulásokat a mocsári, lápi, lápréti, mocsárréti, bokorfüzes társulások váltották fel.

Mintegy 7000 évvel ezelőtt csökkent a hőmérséklet, az erdőterületek uralták a Kárpát-medencét. A hegyvidéki bükkösök és gyertyános-tölgyesek jellemző fás-és lányszárú fajai megjelentek a Duna Tisza közi Hátság területén is, hogy azután közel 4500 évvel ezelőtt ismét visszahúzódjanak eredeti élőhelyeikre.

Ettől az időszaktól kezdve fokozódott az itt élő emberek vegetációra gyakorolt hatása, de a láp- és ligeterdők, a mocsarak, a lápok a XVIII. századi lecsapolásig viszonylag változatlanok voltak. Így történhetett meg, hogy a várostól északra lévő Szűcsi község lakói egy részének 1529-ben, a török támadás idején a környező mocsarak nyújtottak menedéket.

A "Turjánvidék", így a Kiskőrösi Turjános Természetvédelmi Terület az elhagyott folyómedrek feltöltődése során alakult ki. A Természetvédelmi Terület déli része a 92 hektáros Szűcsi erdő, ahol mintegy háromszáz növényfaj él, köztük a magyar kőris, a kocsányos tölgy, a mezei szil, a vadkörte és néhány nyár faj. A cserjék is változatosak, a gyepszintben pedig számos különlegesség, ritkaság található. Az orchideák (kosborok, pókbangó, méhbangó), a szibériai nőszirom, a buglyos szegfű és az őszi kikerics virágai ámulatba ejtik a természet szerelmeseit. A védett növényvilág paradicsoma a Szűcsi erdő, mely a város természeti környezetének egyik legnagyobb büszkesége. A terület, néhány szigorúan védett folt kivételével, szabadon látogatható.

A Csukás-tó területén egy-egy nagyobb kiterjedésű nádas található, védett növényritkaságok tucatjai, (köztük a mocsári tőzegpáfrány, a nádi boglárka, a vidrafű, a nyári tőzike, a kosborok) a réti boglárka és a mocsári gólyahír is fellelhető. A nádasok körül rekettyés húzódik, illatozik a vízi menta, keskenylevelű gyapjúsás terméspamacsait lengeti a szél, és a szárazabb területeken kékellik az epergyöngyike.

A környéken honos állatfajok között nagy számban fordulnak elő puhatestűek és ízeltlábúak. A védett lepkék közül itt él a fecskefarkú és a kardos lepke. Több gerinces állatfaj is természetes élőhelyre talált a határban, így fellelhető például a békák mintegy kilenc faja, több mint száz madárfaj, köztük olyan ritka ragadozó madarak, mint az egerészölyv vagy a réti sas. A védett madarak közül több gyurgyalag pár is fészkel a Kis-Csukás homokbányájának szegélyén. Az emlősállatok közül főként a sün, a denevér, a mezei nyúl, a vidra, a borz, a menyét és a hermelin fordul elő, de találkozhatunk vaddisznóval, dámvaddal, gímszarvassal is az őzcsapatok mellett. Szinte lehetetlen felsorolni az ezernyi növényritkaságot, a gazdag állatvilágot, melyek különlegessé, egyedivé varázsolják Kiskőrös környékét.

Szálláshelyek
Bogár Szálló
CÍM
6200 Kiskőrös, Bocskai I. u. 17.
TEL.SZÁM
(+36) 70/315-21-60
E-MAIL
bogarszallo@gmail.com
WEBLAP
www.bogarszallo.hu
FÉRŐHELYEK
10 fő / 2+1szoba
További információk
Leírás Árak Képek
Összkomfortos családi ház kiadó családoknak, turiskáknak, munkásoknak...
Teljes családi ház, a tulajdonosok jelenléte nélkül.
Főzési lehetőség a konyhában. Udvaron bográcsos főzés, hús vagy szalonnasütés is lehetséges.
Alvási lehetőség 2 szobában, illetve a nappali kihúzható kanapéján.
Tisztálkods: fürdőszoba + Wc.
Parkolási lehetőség az udvarban.
Házörző kutyával ellátott terület.
Korlátlan wifi használat.
Összkomfortos családi ház kiadó családoknak, turiskáknak, munkásoknak...
Teljes családi ház, a tulajdonosok jelenléte nélkül.
Főzési lehetőség a konyhában. Udvaron bográcsos főzés, hús vagy szalonnasütés is lehetséges.
Alvási lehetőség 2 szobában, illetve a nappali kihúzható kanapéján.
Tisztálkods: fürdőszoba + Wc.
Parkolási lehetőség az udvarban.
Házörző kutyával ellátott terület.
Korlátlan wifi használat.
1 fő esetén: 5000.-
2 fő esetén: 3500.- / fő
3 fő esetén: 3000.- / fő
4-10 fő esetén: 2500.- / fő

18 éven aluliaknak, gyermekeknek kedvezmény!

Az árak az idegenforgalmi adót nem tartalmazzák: + 200.- / fő
(A tanulóknak, a 18 éven aluliaknak, a 70 éven felülieknek, valamint az Önkormányzati rendeletben meghatározott személyeknek nem kell idegenforgalmi adót fizetniük.)

Képek
Bezárás
Cédrus Apartman
CÍM
6200 Kiskőrös, Vízmű u. 27.
TEL.SZÁM
(+36) 20/886-0077
E-MAIL
info@cedrusapartman.hu
WEBLAP
www.cedrusapartman.hu
FÉRŐHELYEK
9 fő / 3 apartman
További információk
Leírás Árak Képek
Apartmanunk csendes, rendezett környezetben található, a gyógyfürdőtől nem messze. A lakóháztól függetlenített külön bejárattal rendelkező tetőtér teljes egészében a vendégek kényelmét szolgálja.
A kis és a nagy apartman összesen 8 fő számára nyújt szálláslehetőséget. Igényesen felszerelt apartmanok. A hálószobák és a társalgó kábeltévével felszereltek, és több mint negyven szórakoztató csatorna nézhető, kinek-kinek igénye szerint. A társalgóban internet hozzáférési lehetőség van, és légkondicionáló berendezéssel felszerelt. A konyhában sütési, főzési lehetőség, és az ehhez szükséges felszerelés biztosított (mikro, villanyfőzőlap, edények, hűtő, egyéb).
A tetőtérben található egy ötven m2-es sportterem (nem klimatizált), ami főleg rossz idő esetén kínál kellemes kikapcsolódási lehetőséget ping-pongozás, csocsó, különböző játékok (hinta, társasjátékok, sakk, gyerekjátékok stb.), masszázsfotel, edzőgépek használata, illetve zenehallgatás mellett.
A gyönyörű kertben pedig lehetőség nyílik a napozásra, szalonnasütésre, és a kerti pavilonban a patakcsobogást hallgatva az ellazulásra. A szomszédban kerékpár kölcsönözhető.
Javasolt túraút a Soltvadkerti tó, amely kerékpárúton megközelíthető (kb. 12 km).
Az apartmanhoz közel található a Fortuna vendéglő, amely szolid árakkal, állandóan kapható menüvel szolgálja a betérő éhes vendégeket.
Több pizzéria házhoz szállítja a megrendelt ételt.
Apartmanunk csendes, rendezett környezetben található, a gyógyfürdőtől nem messze. A lakóháztól függetlenített külön bejárattal rendelkező tetőtér teljes egészében a vendégek kényelmét szolgálja.
A kis és a nagy apartman összesen 8 fő számára nyújt szálláslehetőséget. Igényesen felszerelt apartmanok. A hálószobák és a társalgó kábeltévével felszereltek, és több mint negyven szórakoztató csatorna nézhető, kinek-kinek igénye szerint. A társalgóban internet hozzáférési lehetőség van, és légkondicionáló berendezéssel felszerelt. A konyhában sütési, főzési lehetőség, és az ehhez szükséges felszerelés biztosított (mikro, villanyfőzőlap, edények, hűtő, egyéb).
A tetőtérben található egy ötven m2-es sportterem (nem klimatizált), ami főleg rossz idő esetén kínál kellemes kikapcsolódási lehetőséget ping-pongozás, csocsó, különböző játékok (hinta, társasjátékok, sakk, gyerekjátékok stb.), masszázsfotel, edzőgépek használata, illetve zenehallgatás mellett.
A gyönyörű kertben pedig lehetőség nyílik a napozásra, szalonnasütésre, és a kerti pavilonban a patakcsobogást hallgatva az ellazulásra. A szomszédban kerékpár kölcsönözhető.
Javasolt túraút a Soltvadkerti tó, amely kerékpárúton megközelíthető (kb. 12 km).
Az apartmanhoz közel található a Fortuna vendéglő, amely szolid árakkal, állandóan kapható menüvel szolgálja a betérő éhes vendégeket.
Több pizzéria házhoz szállítja a megrendelt ételt.
  Kétszemélyes apartman
(Kis apartman)
Háromszemélyes apartman
(Földszintes apartman)
Négyszemélyes apartman
(Nagy apartman)
1 fő 4.200 Ft /éj 5.200 Ft/éj -
2 fő 5.900 Ft/éj 6.900 Ft/éj 7.900 Ft/éj
3 fő - 8.900 Ft/éj 9.900 Ft/éj
4 fő - - 11.600 Ft/éj
 
További pótágy lehetőség van, 2.200Ft/fő/éj (max.12 fő)
Idegenforgalmi adó: +300 Ft/fő/éj (18 év felettieknek)
Kedvezmények:

0-4 éves korig ingyenes a szállás
4-14 éves korig 1.500 Ft/éj

Hosszabb itt tartózkodás esetén további kedvezmények vehetők igénybe, amit telefonon vagy e-mailben lehet megbeszélni.
Képek
Bezárás
Fortuna Étterem és Panzió
CÍM
6200 Kiskőrös, Dózsa Gy. út 46.
TEL.SZÁM
(+36) 78/311-480
FAX
(+36) 78/311-219
E-MAIL
info@fortunapanzio.hu
WEBLAP
www.fortunapanzio.hu
FÉRŐHELYEK
12 fő / 6 szoba
További információk
Leírás Árak Képek
A Fortuna Étterem és Panzió könnyen megközelíthető, a 53-as főút mentén található a MOL benzinkúttal szemben.
Éttermében napi menüztetés is folyik, de a hely akár 300 fős rendezvény lebonyolítására is alkalmas.
Gyalog is közel van a Kiskőrösi Termálfürdő és Strand, ami az idelátogató túristák kedvelt pihenőhelye. A Panziótól 150 méterre található a Közúti Szakgyűjtemény, mely többek között egy veterán gőzúthengernek is helyet ad.
A Fortuna Étterem és Panzió könnyen megközelíthető, a 53-as főút mentén található a MOL benzinkúttal szemben.
Éttermében napi menüztetés is folyik, de a hely akár 300 fős rendezvény lebonyolítására is alkalmas.
Gyalog is közel van a Kiskőrösi Termálfürdő és Strand, ami az idelátogató túristák kedvelt pihenőhelye. A Panziótól 150 méterre található a Közúti Szakgyűjtemény, mely többek között egy veterán gőzúthengernek is helyet ad.
2 ágyas szoba: 6.000 Ft / éj + pótágy: 1.500 Ft / éj
A szobákhoz külön fürdőszoba és TV tartozik.
SZÉP kártyát és Erzsébet utalványt elfogadnak!
Képek
Bezárás
Hotel Imperial Gyógyszálló***
CÍM
6200 Kiskőrös, Erdőtelki út 21.
TEL.SZÁM
(+36) 78/514-400
FAX
(+36) 78/514-401
E-MAIL
info@hotelimperial.hu
WEBLAP
www.hotelimperial.hu
FÉRŐHELYEK
110 fő / 53 szoba
További információk
Leírás Árak Képek
A Hotel Imperial Magyarország egyik újonnan épült gyógyszállója Bács - Kiskun megye szívében, Kiskőrösön található. A városközponttól 900 m-re, zöldövezettel körülvéve fekvő 110 férőhelyes szálloda nemzetközi színvonalú szobákkal és szolgáltatásokkal várja vendégeit. A minden igényt kielégítő szállodai szobák színes televízióval, rádióval, hűtőszekrénnyel és telefonnal felszerelve biztosítják a vendégek gondatlan pihenését. Szobáinkhoz korszerű zuhanyzós fürdőszobák tartoznak.
 
Szobatípusok:  - 2 db egyágyas szoba
                        - 45 db kétágyas szoba
                        - 2 db háromágyas szoba
                        - 3 db lakosztály (két kétágyas szoba, előtérrel, fürdőszobával)
                        - 1 db apartman (kétágyas szoba, teakonyhával és fürdőszobával)
 
Modern technikával felszerelt 70 fős különterem kiválóan alkalmas konferenciák, szemináriumok és értekezletek színvonalas megrendezésére. A szálloda fedett medenceterében gyógyvízzel feltöltött medencék és szauna található. A kiskőrösi gyógyvíz elsősorban mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére ajánlott.
A Hotel Imperial Magyarország egyik újonnan épült gyógyszállója Bács - Kiskun megye szívében, Kiskőrösön található. A városközponttól 900 m-re, zöldövezettel körülvéve fekvő 110 férőhelyes szálloda nemzetközi színvonalú szobákkal és szolgáltatásokkal várja vendégeit. A minden igényt kielégítő szállodai szobák színes televízióval, rádióval, hűtőszekrénnyel és telefonnal felszerelve biztosítják a vendégek gondatlan pihenését. Szobáinkhoz korszerű zuhanyzós fürdőszobák tartoznak.
 
Szobatípusok:  - 2 db egyágyas szoba
                        - 45 db kétágyas szoba
                        - 2 db háromágyas szoba
                        - 3 db lakosztály (két kétágyas szoba, előtérrel, fürdőszobával)
                        - 1 db apartman (kétágyas szoba, teakonyhával és fürdőszobával)
 
Modern technikával felszerelt 70 fős különterem kiválóan alkalmas konferenciák, szemináriumok és értekezletek színvonalas megrendezésére. A szálloda fedett medenceterében gyógyvízzel feltöltött medencék és szauna található. A kiskőrösi gyógyvíz elsősorban mozgásszervi, reumatikus és nőgyógyászati megbetegedések kezelésére ajánlott.
2013-as árak:
 
ÁRAINK Ft / szoba / éj Euro / szoba / éj
Egyágyas szoba: 9.900 -
Kétágyas szoba: 13.900 -
Háromágyas szoba: 16.900 -
Apartman: 18.900 -
Pótágy:   -
 
A szobaár tartalmazza:
- Hétköznap: szálloda fedett medenceterének használata (gyógyvízes úszó- és ülőmedence),    infra szauna.
- Hétvégén: a szálloda mellett található Városi Strand használata
- Parkolási lehetőség
- Vendégszéf használata a recepción
- Kábeltelevízió a szobákban
 
Minden vendégünk 3 éj eltöltése esetén 1 éjszakát, 5 éj eltöltése esetén pedig 2 éjszakát ajándékba kap!
 
Idegenforgalmi adó: 300 Ft / fő / vendégéj
Áraink visszavonásig érvényesek.
 
Reggeli: étlapról választható - 850 Ft-tól / fő / alkalom
Ebéd: hétköznap 850 Ft / fő / alkalom, hétvégén és ünnepnapokon 1.400 Ft/ fő / alkalom vagy a' la carte
Vacsora: 3.100 Ft / fő / alkalom vagy a' la carte
 
Képek
Bezárás
Kiskőrös Hotel
CÍM
6200 Kiskőrös, Petőfi S. u. 112.
TEL.SZÁM
(+36) 78/312-788
FAX
(+36) 78/414-090
FÉRŐHELYEK
20 fő / 10 szoba
További információk
Leírás Árak Képek
A Kiskőrös Hotelben 10 kitűnően felszerelt szoba közül választhatnak. Mindegyiket fürdőszobával, telefonnal, szabályozható légkondicionálóval, színes televízióval és saját páncélszekrénnyel szereltek fel.
A billiárd kedvelőit 3 profi asztallal és csocsó asztallal várják!
A Kiskőrös Hotelben 10 kitűnően felszerelt szoba közül választhatnak. Mindegyiket fürdőszobával, telefonnal, szabályozható légkondicionálóval, színes televízióval és saját páncélszekrénnyel szereltek fel.
A billiárd kedvelőit 3 profi asztallal és csocsó asztallal várják!
Képek
Bezárás
Kiskőrösi Termálfürdő, Strand és Kemping
CÍM
6200 Kiskőrös, Erdőtelki út 17.
TEL.SZÁM
(+36) 78/311-524 v. 78/312-077
FAX
(+36) 78/312-766
E-MAIL
furdokemping@korosviz.hu
WEBLAP
www.korosviz.hu/furdo_index.html
FÉRŐHELYEK
50 lakóautó / 300 fő
További információk
Leírás Árak Képek
A termál- és strandfürdő és a vele szerves egységet képező kemping a város belterületén, zöld övezetes-parkos környezetben helyezkedik el. A strand befogadó képessége napi viszonylatban 1600 fő. A kemping 2 hektár területen helyezkedik el, egyszerre 50 lakókocsi kényelmes elhelyezését biztosítja.
500-1000 méteren belül élelmiszer üzlet, szupermarket, étterem található és különféle szolgáltatások vehetők igénybe (fodrász, masszázs, orvos). 
Területén 2 db. szabadtéri hideg vizes, 2 db. (iker elrendezésű, pezsgőfürdős) termálvizes (felülről fedett, oldalról nyitott) medence található.
A fürdő területén sportolási lehetőséget kínál a strandfoci-, a strandröplabda- és a teniszpálya.
Az internetezni vágyóknak WIFI-s internetes elérhetőséget biztosítunk.

A kemping 2 hektár területű, 50 lakókocsit képes befogadni, parkosított, zöld övezetben fogadja a vendégeket.
A termál- és strandfürdő és a vele szerves egységet képező kemping a város belterületén, zöld övezetes-parkos környezetben helyezkedik el. A strand befogadó képessége napi viszonylatban 1600 fő. A kemping 2 hektár területen helyezkedik el, egyszerre 50 lakókocsi kényelmes elhelyezését biztosítja.
500-1000 méteren belül élelmiszer üzlet, szupermarket, étterem található és különféle szolgáltatások vehetők igénybe (fodrász, masszázs, orvos). 
Területén 2 db. szabadtéri hideg vizes, 2 db. (iker elrendezésű, pezsgőfürdős) termálvizes (felülről fedett, oldalról nyitott) medence található.
A fürdő területén sportolási lehetőséget kínál a strandfoci-, a strandröplabda- és a teniszpálya.
Az internetezni vágyóknak WIFI-s internetes elérhetőséget biztosítunk.

A kemping 2 hektár területű, 50 lakókocsit képes befogadni, parkosított, zöld övezetben fogadja a vendégeket.
 
Kemping díjai:
A FÜRDŐ ÉS A TANUSZODA HASZNÁLATA INGYENES!

WIFIS INTERNET ELÉRHETŐSÉG A KEMPING TERÜLETÉN!
  Lakóautó caravan
Ft/nap
Sátras utánfutó 
Ft/nap
Sátor
Ft/nap
Terület használat
/áramcsatlakozással/
1900 1900 800
Felnőtt szállásdíj 1800 1800 1800
Diák szállásdíj
18 éven aluli, ill. diákigazolvánnyal rend
900 900 900
Parkolás a camping területén személyautóval - 350 350
Üdülőhelyi díj 300 /Fő 300 / Fő 300 / Fő
Kutya 200
Internet csatlakozási díj Ingyenes
Mosógép használati díj 550
 

A jegyárak tartalmazzák a 18%-os ÁFA-t. 
Kedvezmény 15% Kedvezmény 10%
MCCC, MHKK, TTE, BKK, 
ADAC, ACSI, Kempingmánia:
10.01 - 04.30.
MCCC, MHKK, TTE, BKK, 
ADAC, ACSI, Kempingmánia:
05.01. - 09.30.
 
20 eltöltött éjszaka után +5% kedvezmény
30 eltöltött éjszaka után +10% kedvezmény

A fent felsorolt kempingkártyákkal nem rendelkezőknek a kedvezménye
5% az alábbi időszakban: 10.01. - 04.30. 

Képek
Bezárás
Madácsi Vendégház
CÍM
6200 Kiskőrös, Rákóczi út 17.
TEL.SZÁM
(+36) 30/213-19-86
FAX
(+36) 78/411-868
E-MAIL
janosmadacsi@t-online.hu
FÉRŐHELYEK
12 fő / 2 apartman (3 szoba)
További információk
Leírás Árak Képek
Vendégházunk Kiskőrös város központjában, rendezett környezetben található.
A vendégházban kettő kényelmes, jól felszerelt apartman található külön-külön konyhával és fürdőszobával.

A konyhában sütési, főzési lehetőség, és az ehhez szükséges felszerelés biztosított (gáztűzhely, mikro, hűtő, tea-kávéfőző, edények, evőeszközök, stb.)
A szobákban műholdas televízió több mint 100 szórakoztató csatornával.
Internet hozzáférés egy külön helyiségben számítógéppel kialakítva.

A kis és a nagy apartman (3 szoba), összesen 12 fő számára nyújt szálláslehetőséget.
Gyermekeknek korkedvezmény. Ingyenes kerékpár használat.

A rendezett udvarban található pagodában pedig lehetőség nyílik egy kellemes társas borozásra, miközben a bográcsban vagy éppen grillen készült étel illata száll a szélben.

Parkolási lehetőség, zárt biztonságos udvarban.

Mivel a vendégházunk Kiskőrös város központjában található, ezért gyalogosan 5 percen belül elérhető, pld Korona pizzéria, Szarvas étterem, Posta, Fitnesz terem, Fodrász stb.

Vendégházunkhoz közel található a közkedvelt Kiskőrösi termálfürdő és tanuszoda.
Tanuszoda mintegy 1100 négyzetméteres épület földszintjén egy 25x11 méteres, változó mélységű tanmedencét, valamint egy 12,5x6 méteres meleg vizes medencét alakítottak ki természetesen gőz valamint finn szaunával.

Gyógyhatások:
A gyógyvíz kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Tudományos vizsgálatok megállapításai szerint olyan vegyi összetételű, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő.
A fürdő területén sportolási lehetőséget kínál a strandfoci-, a strandröplabda- és a teniszpálya.

Horgászást, túrázást, lovaglást kedvelőknek több lehetőséget is ajánlhatunk!

Soltvadkerti tó, már az 1780-as években készült térképen is megtalálható, fürdő- és horgászhely, jelenleg szebb és gondozottabb, mint valaha.
A part egyik oldala nádas: ez a horgászok és a nyugalmat kedvelők világa.
Csónakázási lehetőséggel.
Valamint Kiskőröstől 16 km-re található Akasztói Horgászpark és Halascsárda, szép sétánnyal, játszótérrel, étteremmel, strand- és pezsgőfürdővel várja az érdeklődőket.
A lovas sportok kedvelőinek örömmel ajánlhatom az István Lovas tanya szolgáltatásai közül a lovaglás, kocsiztatás, oktatás vagy éppen a lovas túra programokat.

Szeretettel várja Önt és Családját a Madácsi család!
Vendégházunk Kiskőrös város központjában, rendezett környezetben található.
A vendégházban kettő kényelmes, jól felszerelt apartman található külön-külön konyhával és fürdőszobával.

A konyhában sütési, főzési lehetőség, és az ehhez szükséges felszerelés biztosított (gáztűzhely, mikro, hűtő, tea-kávéfőző, edények, evőeszközök, stb.)
A szobákban műholdas televízió több mint 100 szórakoztató csatornával.
Internet hozzáférés egy külön helyiségben számítógéppel kialakítva.

A kis és a nagy apartman (3 szoba), összesen 12 fő számára nyújt szálláslehetőséget.
Gyermekeknek korkedvezmény. Ingyenes kerékpár használat.

A rendezett udvarban található pagodában pedig lehetőség nyílik egy kellemes társas borozásra, miközben a bográcsban vagy éppen grillen készült étel illata száll a szélben.

Parkolási lehetőség, zárt biztonságos udvarban.

Mivel a vendégházunk Kiskőrös város központjában található, ezért gyalogosan 5 percen belül elérhető, pld Korona pizzéria, Szarvas étterem, Posta, Fitnesz terem, Fodrász stb.

Vendégházunkhoz közel található a közkedvelt Kiskőrösi termálfürdő és tanuszoda.
Tanuszoda mintegy 1100 négyzetméteres épület földszintjén egy 25x11 méteres, változó mélységű tanmedencét, valamint egy 12,5x6 méteres meleg vizes medencét alakítottak ki természetesen gőz valamint finn szaunával.

Gyógyhatások:
A gyógyvíz kiválóan alkalmas reumás, mozgásszervi és nőgyógyászati megbetegedések eredményes gyógyítására. Tudományos vizsgálatok megállapításai szerint olyan vegyi összetételű, amely nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő.
A fürdő területén sportolási lehetőséget kínál a strandfoci-, a strandröplabda- és a teniszpálya.

Horgászást, túrázást, lovaglást kedvelőknek több lehetőséget is ajánlhatunk!

Soltvadkerti tó, már az 1780-as években készült térképen is megtalálható, fürdő- és horgászhely, jelenleg szebb és gondozottabb, mint valaha.
A part egyik oldala nádas: ez a horgászok és a nyugalmat kedvelők világa.
Csónakázási lehetőséggel.
Valamint Kiskőröstől 16 km-re található Akasztói Horgászpark és Halascsárda, szép sétánnyal, játszótérrel, étteremmel, strand- és pezsgőfürdővel várja az érdeklődőket.
A lovas sportok kedvelőinek örömmel ajánlhatom az István Lovas tanya szolgáltatásai közül a lovaglás, kocsiztatás, oktatás vagy éppen a lovas túra programokat.

Szeretettel várja Önt és Családját a Madácsi család!
Minimum 2 fő foglalását várják a Vendégházban.

Az árak:

2 fő esetén: 4500 Ft/fő
3 fő esetén: 4000 Ft/fő
4 fő esetén: 3500 Ft/fő
5 fő esetén: 3200 Ft/fő
6 fő esetén: 2800 Ft/fő
8 fő esetén: 2600 Ft/fő 

1 éjszakás megszállás esetén plusz 1000 Ft/ fő felárat kell fizetni.
Gyermekeknek kedvezményes ár, melyről telefonon tájékozódhatnak.
Képek
Bezárás
Napsugár Vendégház
CÍM
6200 Kiskőrös, Vízmű u. 29.
TEL.SZÁM
(+36) 70/367-1470
E-MAIL
korosnap@gmail.com
WEBLAP
www.korosnap.hu
FÉRŐHELYEK
13 fő / 3 apartman
További információk
Leírás Árak Képek
Apartmanok:

Vendégházunk különálló épületben van, melyben három kényelmes, jól felszerelt apartman található társalgóval, külön-külön konyhával és fürdőszobával.

'Nagy apartman'   ( 58 m2 ):
Két franciaágyas szobával, társalgóval, erkéllyel, nappaliban is két ágy, fürdőszobával, konyhával. Családoknak, barátoknak ideális, kényelmes elhelyezés.

Két ágyas 'stúdió' apartman (21m2):
Két fő részére fürdőszobával, konyhával.

'Kertes apartman' (31m2):
Hálószoba 3 fő részére, a nappaliban a kanapé franciaággyá nyitható, (+rendes faágy elhelyezhető), fürdőszobával, konyhával, terasszal.
Apartmanok:

Vendégházunk különálló épületben van, melyben három kényelmes, jól felszerelt apartman található társalgóval, külön-külön konyhával és fürdőszobával.

'Nagy apartman'   ( 58 m2 ):
Két franciaágyas szobával, társalgóval, erkéllyel, nappaliban is két ágy, fürdőszobával, konyhával. Családoknak, barátoknak ideális, kényelmes elhelyezés.

Két ágyas 'stúdió' apartman (21m2):
Két fő részére fürdőszobával, konyhával.

'Kertes apartman' (31m2):
Hálószoba 3 fő részére, a nappaliban a kanapé franciaággyá nyitható, (+rendes faágy elhelyezhető), fürdőszobával, konyhával, terasszal.

 
  Két ágyas apartman Kertes apartman Nagy apartman
1 fő 4.500 Ft/éj 5.500 Ft/éj 5.500 Ft/éj
2 fő 6.500 Ft/éj 7.600 Ft/éj 8.000 Ft/éj
3 fő   9.900 Ft/éj 9.900 Ft/éj
4 fő   11.800 Ft/éj 12.000 Ft/éj
5 fő   13.800 Ft/éj 14.000 Ft/éj
6 fő     15.600 Ft/éj
Pótágy   2.000 Ft/éj 2.000 Ft/éj
 
Gyerekkedvezmény: 3 éves korig ingyenes, 
3-12 éves korig 1500 Ft/gyermek

Az idegenforgalmi adó: 300 Ft/fő/éj (18 év alatt és az önkormányzati rendeletben meghatározott további kedvezményezetteknek nem kell fizetni idegenforgalmi adót)

Törzsvendégeknek és hosszabb tartózkodás esetén kedvezményt adunk!

Széchenyi Pihenőkártyát (OTP, MKB, K&H) és bankkártyát elfogadunk!
Képek
Bezárás
Szarvas Fogadó***
CÍM
6200 Kiskőrös, Petőfi tér 17.
TEL.SZÁM
(+36) 78/511-500
FAX
(+36) 78/511-500
E-MAIL
info@szarvasfogado.hu
WEBLAP
www.szarvasfogado.hu
FÉRŐHELYEK
44 fő / 22 szoba
További információk
Leírás Árak Képek
A Kiskőrösi Szarvas Fogadó 1914-ben épült tipikus vidéki palotaszálló a város főterén. 20 kétágyas fürdőszobás szobája a két lakosztálya színes Tv-vel, 42 kábeltévés csatornával és telefonnal felszerelt.

Zárt, sorompóval védett belső udvar 50 személyautónak és 4 busznak kínál parkolási lehetőséget.

A szálloda főtér felöli frontján étterem és kávéház van 140 férőhellyel, ehhez kapcsolódik a vadászterem, amely kiválóan alkalmas kisebb családi és üzleti rendezvények megtartására. Vendégeket 30 fős éjszakai bár is várja egy kis éjszakai kikapcsolódásra!

A szálloda berendezései és burkolatai minden helyiségben nemes fából készültek, igyekezve visszaadni a ház eredeti légkörét és valódi hangulatát.
A szálloda szolgáltatásainak bővítésére szolgál a belső parkolóban lévő szépség és fittnes-szalon, ahol szolárium, szauna, kondicionálóterem, női fodrászat, kozmetika várja a szépülni és frissülni vágyókat.

A szálloda 200 fős rendezvény- és konferenciaterme révén - melynek audio - és video rendszere a legmodernebb - közepes létszámú konferenciák és szakmai tréningek megrendezésére is kiválóan alkalmas. Berendezése és felszerelései lehetővé teszik más családi és társas rendezvények, bálak, pódiumestek és kisebb koncertek megtartását is.

A Fogadó csupán előre bejelentkezett csoportokat tud elszállásolni, illetve rendezvényeinek vendégeit ellátni. 
A Kiskőrösi Szarvas Fogadó 1914-ben épült tipikus vidéki palotaszálló a város főterén. 20 kétágyas fürdőszobás szobája a két lakosztálya színes Tv-vel, 42 kábeltévés csatornával és telefonnal felszerelt.

Zárt, sorompóval védett belső udvar 50 személyautónak és 4 busznak kínál parkolási lehetőséget.

A szálloda főtér felöli frontján étterem és kávéház van 140 férőhellyel, ehhez kapcsolódik a vadászterem, amely kiválóan alkalmas kisebb családi és üzleti rendezvények megtartására. Vendégeket 30 fős éjszakai bár is várja egy kis éjszakai kikapcsolódásra!

A szálloda berendezései és burkolatai minden helyiségben nemes fából készültek, igyekezve visszaadni a ház eredeti légkörét és valódi hangulatát.
A szálloda szolgáltatásainak bővítésére szolgál a belső parkolóban lévő szépség és fittnes-szalon, ahol szolárium, szauna, kondicionálóterem, női fodrászat, kozmetika várja a szépülni és frissülni vágyókat.

A szálloda 200 fős rendezvény- és konferenciaterme révén - melynek audio - és video rendszere a legmodernebb - közepes létszámú konferenciák és szakmai tréningek megrendezésére is kiválóan alkalmas. Berendezése és felszerelései lehetővé teszik más családi és társas rendezvények, bálak, pódiumestek és kisebb koncertek megtartását is.

A Fogadó csupán előre bejelentkezett csoportokat tud elszállásolni, illetve rendezvényeinek vendégeit ellátni. 
Előre megbeszélt, egyedi árakkal adják ki a szobákat, melyek függenek a vendégek által kért szolgáltatások - vacsora, lakodalom, etc. - mennyiségétől és minőségétől is. 
Képek
Bezárás
Vínum Hotel***
CÍM
6200 Kiskőrös, Petőfi S. u. 106.
TEL.SZÁM
(+36) 78/511-050
FAX
(+36) 78/511-050
E-MAIL
info@pohanvin.hu
WEBLAP
www.vinumhotel.hu
FÉRŐHELYEK
60 fő / 23 szoba
További információk
Leírás Árak Képek
A Hotel Vinum változatos programjaival igazi gyöngyszeme a Kiskunságnak. A 60 szállóvendég befogadására alkalmas épület hangulatos kertjével, az épület mögött elterülő halastavával, valamint a tóban lévő kis szigettel lehetőséget nyújt az igazi pihenésre, sőt horgászásra is.

A 30 és 70 fős konferenciatermei kifejezetten alkalmasak rendezvények, konferenciák, tárgyalások megtartására. A háromcsillagos Hotel Vinum 19 kétágyas, 2 háromágyas szobával és 2 négyfős apartmannal áll vendégei rendelkezésére. Minden szoba külön zuhanyzós fürdőszobával és TV-vel van felszerelve.

A hotel három helyiségből álló étterme egyszerre 90 fő befogadására alkalmas. A szállóvendégek egy hangulatosan kialakított belső udvaron keresztül juthatnak el ide.

A Pohan-Vin gyökerei egészen 1710-ig nyúlnak vissza. Már az ősök is az alföldi szőlőfajták termesztésével és feldolgozásával foglalkoztak. A Pohan-Vin nyitott pincéjében kellemes órákat tölthetnek a magyar minőségi borok kedvelői.
A Hotel Vinum változatos programjaival igazi gyöngyszeme a Kiskunságnak. A 60 szállóvendég befogadására alkalmas épület hangulatos kertjével, az épület mögött elterülő halastavával, valamint a tóban lévő kis szigettel lehetőséget nyújt az igazi pihenésre, sőt horgászásra is.

A 30 és 70 fős konferenciatermei kifejezetten alkalmasak rendezvények, konferenciák, tárgyalások megtartására. A háromcsillagos Hotel Vinum 19 kétágyas, 2 háromágyas szobával és 2 négyfős apartmannal áll vendégei rendelkezésére. Minden szoba külön zuhanyzós fürdőszobával és TV-vel van felszerelve.

A hotel három helyiségből álló étterme egyszerre 90 fő befogadására alkalmas. A szállóvendégek egy hangulatosan kialakított belső udvaron keresztül juthatnak el ide.

A Pohan-Vin gyökerei egészen 1710-ig nyúlnak vissza. Már az ősök is az alföldi szőlőfajták termesztésével és feldolgozásával foglalkoztak. A Pohan-Vin nyitott pincéjében kellemes órákat tölthetnek a magyar minőségi borok kedvelői.
Képek
Bezárás
Vendéglátóhelyek
Vendéglátóhelyek
Facebook oldalunk
Kiskőrös film