2023. január 29. Vasárnap - Adél napja van
TÚRAÚTVONALAK

A Kiskunsági Nemzeti Park változatos oktatási, ismeretterjesztési, turisztikai és szabadidős lehetőségeket kínál a látogatók részére. Ugyanakkor a védett területeken megfelelő feltételeket és kereteket biztosít a természetjárás, a túrázás, a lovaglás hódolóinak illetve a pihenni vágyóknak.

Akinek csak néhány órájuk van a Kiskunsági Nemzeti Park megismerésére, azoknak a bemutató helyeinket ajánljuk, mint pl. a Természet Házát vagy olyan területeket, melyek kevesebb időt vesznek csak igénybe. A hosszabb itt időző látogatok részére, pedig a tanösvényeinket és a területen található túra útvonalainkat és létesítményeinket mutatjuk be.

A természeti értékek élvezete mellett szükséges a látogatók fogadási feltételeit is biztosítani. A Kiskunsági Nemzeti Park egyik fő jellemzője a mozaikosság, emiatt nagy különbségek vannak az egyes területek látogathatósága között.

Annak ellenére, hogy már sok helyen találnak a látogatók tanösvényeket, megfigyelő tornyokat és egyéb létesítményeket, sokszor a területek természeti adottságai (megközelíthetőség, terepadottságok, terhelhetőség, látványérték, sérülékenység, tulajdonviszonyok stb.) vagy a turisztikai frekventáltság hiánya objektív akadályát képezik a tömeges nemzeti parki turizmus kialakulásának.

A túrautak és tanösvények felkeresése előtt kérjük, tájékozódjon a www.knp.hu honlapon, vagy telefonon 76/501-596 az aktuális természeti állapotokról.

Túrautak

Bugaci piros kereszt
Bugaci Karikás Csárda - Pásztormúzeum / Hittanya volt vasúti megállóhely
Hosszúság: 12 km, hurok jellegű útvonal
Érintett védett terület: Bugac

Kolon – tavi sárga sáv
Izsák volt vasútállomás - Soltszentimre vasútállomás-Kiskőrös
Hosszúság: 35 km
Érintett védett terület: Izsáki Kolon–tó

Országos piros sáv
Ladánybene - Petőfiszállás
Hosszúság: 100 km
Érintett védett területek: Fülöpházi buckavidék, Orgoványi rétek, Bugac

Alföldi kék sáv
Bajai Duna- híd – Öttömős
Hosszúság: 130 km
Érintett védett területek: Kéleshalmi homokbuckák TT, Hajósi kaszálók TT

Facebook oldalunk
Kiskőrös film